0922-12525 | 0923-12526
info@gransresor.se

Inför, under och efter resan

Rekommendationer om reseförsäkringar och avbeställningsskydd!

En liten check-lista för dig innan du åker, detta för att din resa ska bli den upplevelse som du har förväntat dig. Gå igenom din beställning och dina resehandlingar.Kontrollera att namnet är rättstavat, rätt reslängd, boende, antal personer på bokningen och att det är rätt avresedag.

Dessutom är det viktigt att du informerar dig om resmålets eventuella inresevillkor,vaccinationskrav osv. Det är varje resenärs ansvar att se till att ha eventuellt erforderligt visum och giltigt pass vid inresa till annat land. Tänk på att vissa länder kräver att passet skall vara giltigt minst 6 månader. En del länder har speciella regler när det gäller stämplar i passet, detta gäller även vid mellanlandning och flygplatsbyte. Det är ytterst viktigt att du har undersökt alla krav och bestämmelser som gäller för det land eller de länder som du ska besöka.Vid minsta tveksamhet, kontakta landets ambassad eller konsulat. Du som resenär är själv ansvarig för eventuella kostnader som uppkommer på grund av brister i ovan nämnda formaliteter. Obligatorisk id-kontroll av alla resenärer har införts i Sverige, inte bara vid incheckning utan även vid gaten. Du skall kunna legitimera dig med godkänd id-handling. Nedan finns en länk till Polisen om du har fler funderingar.

Reseförsäkring

En försäkring är ett viktigt skydd för resenären om oförutsedda händelser inträffar. Reseskyddet i hemförsäkringen normalt sett bortfaller efter 45 resdagar. Vi tillhandahåller reseförsäkring genom Europeiska Försäkringar. De har tre olika försäkringar: Semester försäkring, Semester försäkring Sport och Semesterförsäkring smart.Skillnaderna mellan dessa i korta drag: Semester försäkring: Kompletterar din hemförsäkrings reseskydd. Semesterförsäkring Sport: Du är försäkrad, din utrustning är försäkrad.Semesterförsäkring Smart:en komplett reseförsäkring, bra för dig som ska vara borta längre än 45 dagar, saknar reseskydd i hemförsäkringen med mera.Vid fler frågor: kontakta oss. Vi rekommenderar alltid att man som resenär skall ha ett fullt reseskydd.

Avbeställningsskydd

Avboka oavsett anledning. Du kan försäkra dig mot otur. Om något oförutsett inträffar som gör att du måste avboka en förbetald resa ersätter avbeställningsskyddet dig. Avbeställningsskyddet ersätter dig också om du skulle behöva avboka ett evenemang som tex en konsert, fotbollsmatch med mera. Vid fler frågor : kontakta oss. Vi tillhandahåller avbeställningsskydd via Europeiska försäkringar.

Här hittar du viktiga länkar

Svartlistade flygbolag

Förteckning på flygbolag som har förbjudits in EU.

Valuta

Dagens valutakurs via Forex

Esta

Vid inresa till USA fr o m 12 januari 2009 måste alla resenärer ha ett elektroniskt inresetillstånd. Detta gäller alla som reser till USA utan separat visum (under sk Visa Waiver Program, VWP). Tillståndet måste vara giltig vid ombordstigning på utreseflygplats.

Vaccination

Vaccinations guide. Behövs vaccinationer till resmålet.

Checkmytrip

Kontrollera din resplan.

Väder

SMHI tillhanda håller aktuellt väder.

SRF:s villkor för paketresor

Följande villkor reglerar avtalsförhållandet mellan researrangör, som är medlem i Svenska Resebyråföreningen, och resenär vid köp av paketresa.

 
Regeringskansliet

Råd inför resan

Pass och Id-handlingar

Polisens information  gällande pass och Id-handlingar

Information Gällande Visum

Det är viktigt att du i god tid före avresa kontrollerar vad som gäller i fråga om visum för det eller de resmål du kommer att besöka. Observera att det i vissa fall kan krävas visum även vid mellanlandning i ett land.

Resegaranti Kammarkollegiet

Information gällande resegarantin för dig som resenär.

Luftfartsverket

Här kan du se händelser i flygvärlden. Ankommande och avgående flyg.(Inrikes och utrikes via svenska flygplatser)